keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Tuija Siltanen (Vihreät)

1.Ei. Helsingin ei pidä kasvaa merelle eikä luonnonvaraisia rantoja saa rakentaa. Satamilta vapautuville alueille saa ja pitääkin rakentaa tiiviisti ja tehokkaasti, koska ne ovat jo valmiiksi ihmisen muovaamia alueita. Meren päälle rakentamista en laajamittaisesti suosisi, mutta muutama asuntolaiva Helsinkiin sopii. Mahdollisiin ilmastonmuutoksen tuomiin tulviin on varauduttava.

2. Ei ja kyllä, luonnonvaraisia rantoja ei saa rakentaa, mutta entisiä satama-alueita reippaasti.

3. Meren päälle rakentamista en suosittele, mutta kaupunkikuvan elävyyden takia muutama asuntolaiva mahtuisi hyvin Helsinkiin (asia toki on kuriositeetin kokoinen eikä ratkaise asuntotuotantoa suuntaan eikä toiseen).

4. Ei ole. Niin kauan kuin Malmin kenttä on, palvelkoot se helikopterikenttänä.

5. Ehdottomasti ei. Henkilöautoliikennettä on kaikin keinoin vähennettävä. Kävelykeskustan laajentaminen ja ruuhkamaksut ovat tähän hyvä keino.

6. Joukkoliikenneyhteys Herttoniemeen, mieluimmin raiteilla. Raitiovaunusilta Kruununhakaan saattaisi onnistuessaan olla kaupunkikuvallisesti hieno, mutta se on tavattoman kallis. Ja keskusta on vain yksi suunta, johon Kruunuvuorenrannasta pitää päästä.

7. Olen viehättynyt vesijoukkoliikenteeseen sen nostalgisen hengen takia. En kuitenkaan lähtisi kehittämään sitä raideliikenteen kustannuksella. Ihmiset pitäisi ensiksi saada raiteille (tai edes busseihin) henkilöautoistaan. Vesiliikenneyhteys Kruunuvuorenrannasta sekä Vanhankaupunginkoskelta keskustaan olisi kuitenkin mahtava juttu.

Ei kommentteja: