tiistai 14. lokakuuta 2008

Kirsi Liimatainen (Vas)

1. Santahaminan alue voitaisiin ottaa kaupunkilaisten omaan käyttöön varuskunnalta- asumiseen ja rentoutumiseen.  

2. Rannat kuuluvat kaikille Helsinkiläisille. Niitä ei saa missään nimessä rakentaa täyteen vaan niiden arvostusta virkistyskäytössä on nostettava. Rakentamiseen pitää suhtautua maltillisesti eikä rantoja saa varata vain varakkaiden asumiskäyttöön. Jos maailmankuululla turistikaupungilla, Amsterdamilla, on pokkaa rakentaa myös vuokra-asuntoja veden ääreen eli kanaalin varteen, täytyy sen olla mahdollista myös Suomessa. 

3. Asuntolaivoista kaupunkisatamissa täytyy tehdä vertaileva kysely - esimerkit löytyvät muun muassa Saksasta ja Hollannista. Jos yhteispelin säännöt ovat selkeät voi ratkaisu toimia. Asuminen asuntolaivoissa saattaa kuitenkin helposti muuttua b-luokan vaihtoehdoksi kylmässä ja asumista muuten tarkasti kontrolloivassa pohjoismaassa. Tähän seikkaan täytyy suunittelussa kiinnittää huomiota. Ennemmin näkisin mahdollisuuksia Helsingin tapaisesssa kaupungissa kahvila- ja musiikkkiravintolakulttuurin lisäämiseen kaupunkisatamien laivoissa. 

4. Helikopteri on paikallaan hälytyskuljetuksissa. Keski-Euroopassa vuosia asuneena en ole koskaan kuullut vastaavasta "liikennevaltista" esim. Saksan ja Tanskan tai Saksan ja Ranskan välillä. Juna-, lautta- ja bussiliikennettä tulee sen sijaan kehittää entisestään. 

5. Ei. Rahat voidaan käyttää mieluummin joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen reittien kehittämiseen ja toimivuuteen. 

6. Silta joukkoliikenteelle; esim. kaupunkijunalle tai raitiovaunulle. Myöhemmin tunneli metroa varten.  

7. Joukkoliikenne täytyy saada muutoin toimivaksi. Vesijoukoliikennettä voisi pitää yllä kesäkuukausina; kokeiluluontoisesti muina vuoden aikoina. 

Ei kommentteja: