maanantai 13. lokakuuta 2008

Kati Peltola (Vas)

1. Ei. Helsingin seudun kasvua pitää ohjata nykyisten ja uusien junaratojen asemakaupunkeihin. Nykyinen yksisuuntainen liikenne hajaantuu sen seurauksena moniin suuntiin ja maata riittää monipuolisten ja ihmisen kokoisten asuin- ja elinympäristöjen rakentamiseen.

2. Rannat pitää avata aina kun se on mahdollista yleiseen käyttöön. Rakentaminen vähentää välitöntä luonnossa liikkumista. Meri on meidän kallein aarteemme, jota pitää suojella eikä rakentaa.

3. Eihän se tarpeellinen ole. Parempi olisi kehittää rantaa veneilyyn, onkipaikkoihin ja eri-ikäisille sopivaan oleiluun ja tekemiseen kuin muutamien perheiden asumiseen.

4. Kiirettä pitää vähentää eikä lisätä. Seudun painopisteen siirtäminen pohjoisempaan edellyttää myös tällaisten toimintojen sijoittamista liikenteen solmukohtiin eikä kaupungin äärilaitaan.

5. No ei. Rahat kehäradoille eikä autoliikenteen lisäämiseen.

6. En ole perehtynyt ratkaisuehdotuksiin. Silta tai metro voisivat molemmat olla hyviä, mutta en tiedä niiden hinnoista enkä muistakaan yksityiskohdista.

7. Tähänkin tarvitsisin lisää tietoa ympäristövaikutuksista ja hinnasta. Vesibussilla olisi hauska matkustaa nykyistä useampiin paikkoihin.

Ei kommentteja: