keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Kristina Ljungqvist (PS)

1. En näe Helsingin kasvattamista merelle ainakaan laajemmassa mittakaavassa toivottavana.Jonkun asuntolaiva-alueen voin nähdä asumista elävöittävänä asiana ja vaihtoehtona joillekin. Helsingissä on vielä rakentamatonta maata, jota pitää ensisijaisesti käyttää.
 
2. En puolla rantojen suurta rakentamista. Rannat ovat helsinkiläisille muuten tiuhaan asutulla alueella sopiva henkireikä ja mielestäni siitä, että rannat ovat pääosin virkistyskäytössä, pitää pitää kiinni. Tällä en tarkoita, että rantoja pitäisi pitää kilometrikaupalla vapaina, mutta luonnonkauniita paikkoja ei saa rakentamisella kokonaan tuhota.
 
3. Tarpeellisuudesta en tiedä, mutta jossain päin Helsinkiä voisi olla joku asuntolaiva-aluekin. Kaisaniemi on keskellä rakennuksia, joten se ei välttämättä ole huonoin paikka asialle, mutta liian massiivista siitäkään ei saa tehdä.
 
4. Jossainhan senkin pitää olla. Sijainti näin äkkiseltään vaikuttaa aika sopivalta- riittävän lähellä keskustaa ja merta. Oletan liikenteen kuitenkin suuntautuvan pääosin merelle päin, jolloin kopterit eivät pörräisi keskellä asutusta niin pahasti kuin jos se olisi sisempänä.
 
5. En näe keskustatunnelin rakentamista tarpeellisena ainakaan moniin vuosiin, mutta varauksen kaavassa pitäisin.
 
6. Kruunuvuoren joukkoliikenneratkaisu on haasteellinen. Itse näkisen sen mieluiten silloilla ja raideliikenteellä toteutettuna. Toki Metrollekin voisi miettiä lenkkiä sinne.
 
7. Mielestäni se on aika utopistinen ajatus.Eikä taloudellisuudellakaan perusteltavissa.

Ei kommentteja: