maanantai 13. lokakuuta 2008

Lauri Saarilehto (SDP)

1. Pitäisikö Helsingin kasvaa merelle? Miksi? - Ei. Merelle laajeneminen tuntuu niin pitkään teennäiseltä, kun meillä on maata rakennettavaksi, eikä Suomesta tule loppumaan maa ilman poliittisia katastrofeja koskaan.
 
2. PitäisiköHelsingin rannoille rakentaa nykyistä enemmän? Miksi?? - Pitäisi. Vaikka koko Helsingin rantaviiva rakennettaisiin tupaten täyteen, riittää lähialuilla silti valtavat määrät luonnonmukaista rantaviivaa. Tällä hetkellä kaupungissamme on yleisessä käytössä olevaa merenrantaa hävettävän vähän, sillä liian suuri osa on joko yritysten tai yksityisten hallussa. Eli kaikille avoimia kaupungiosia vain merenrannoille.
 
3. Onko Kaisaniemen puiston asuntolaivasatama tarpeellinen? Miksi? - Ei. En nyt suoranaisesti vastusta ideaa, mutten näe sitä myöskään mitenkään erityisen tärkeänäkään.
 
4. Onko Hernesaaren edustallekaavailtu helikopterikenttä tarpeellinen? Miksi? - En osaa sanoa. Alan ihmiset lienevät oikeampia henkilöitä kertomaan helikopterikentän välttämättömyydestä.
 
5. Pitäisikö keskustatunneli rakentaa? Miksi? - Ei. Mielestäni yksityisautoiluun ei tulisi kannustaa nykyistä enempää, päinvastoin. Keskusta-alueella tulisi kehittää joukkoliikennettä ja yksityiautoilua ohjata enemmän kehäteille.
 
6. Miten Kruunuvuorerannan joukkoliikenneratkaisu pitäisi toteuttaa? - Ensihätään linja-autoliikenteellä ja pidemmän päälle näkisin Herttoniemestä haarautuvan metrolinjan, jos ei muuta, niin ainakin perehtymisen arvoisena ideana.
 
7. Pitäisikö Helsingissä ottaa käyttöön vesijoukkoliikenne merellisten kaupunginosien välille? - Mikäli siitä todettaisiin olevan enemmän kiistatonta hyötyä kuin haittaa.

Ei kommentteja: