tiistai 14. lokakuuta 2008

Arto Alajoutsijärvi (Keskusta)

1. En kannata keinotekoista Helsingin ranta-alueiden rakentamista. Olisi pyrittävä säilyttämään meren rantoja myös luonnontilaisina siellä missä se vain on mahdollista.

2. Jo suunniteltujen Hernesaaren, Jätkäsaaren, Kalasataman ja Kruunuvuoren rannan lisäksi en juuri nyt olisi rakentamassa lisää Helsingin rantoja. Sen sijaan rantojen virkistyskäyttöä tulisi lisätä ja kehittää nykyisestä. Osa rannoista on veneiden säilytyspaikkoja ja teollisuusalueita. Kyseisille alueille voisi miettiä aktiivisempaa virkistys- ja matkailukäyttöä.

3. En näe siinä pysyvää ratkaisua Helsingin asuntopulaan. Suhtaudun varauksellisesti asiaan.

4. Mikäli helikopterikenttä rakennetaan pelastustöitä varten, niin kannatan sitä. Kaupalliseen käyttöön suhtaudun kriittisemmin, vaikka ymmärrän, että helikopteriyhteys esim. Tallinnaan ja Pietariin voisi olla taloudellisesti merkittävä. Lähiasukkaiden kantaa asiaan tulisi kysyä ja kunnioittaa.

5. En ole mikään suuri keskustatunnelin kannattaja, vaikka keskustalainen olenkin. Eniten minua hirvittävät tunnelin rakentamisen kustannukset siitä saataviin hyötyihin nähden. Toukokuussa 2008 Keskusta yhdessä SDP, Vihreiden ja Vasemmistoliiton kanssa pisti hankkeen jäihin. Olen sitoutunut keskustan valtuustoryhmän päätöksiin asiassa.

6. Kysymys on erittäin haastava. Metro tuntuu näin äkkiseltään liian kalliilta asukasmäärän nähden. Silta puolestaan on maisemallisesti ongelmallinen. Kesällä voitaisiin harjoittaa vesiliikennettä. Katsoisin kuitenkin, että yhtymäliikennöinti Herttoniemen metroaseman suuntaan on yksi ratkaisu.  

7. Sitä voisi harkita esim. kesällä virkistys- ja matkailukäytössä. Sen sijaan talvella vesiliikenne on ongelmallisempi. Suhtaudun tietyllä varauksella siihen, että siitä olisi ratkaisuksi Helsingin liikenneongelmiin.

Ei kommentteja: