keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Harri Lindell (PS)

1. Mielestäni Helsinki voi mainiosti kasvaa merelle päin. Uudet laadukkaat rakennukset olisivat eduksi kaupungin imagolle. Alueesta tulisi selvästi varakkaiden ihmisten asuinaluetta, mutta he ovat juuri niitä kaupunkimme tarvitsemia veronmaksajia, jotka antaisivat sille verojen muodossa oman osuutensa.

2. Rannoille voitaisi mielestäni rakentaa entistä enemmän. Näin saisimme lisää laadukasta rakennuskantaa Helsinkiin. Rakentamisessa pitää ottaa huomioon riittävän suuret yleiset virkistäytymisalueet, jotka olisivat kaikkien kaupunkilaisten yhteisessä ilmaisessa käytössä.

3. Kyllä asuntolaiva-alue olisi hyvä lisä niin maisemallisesti kuin vapaa-ajan tarjontaakin lisäävänä piristeenä. Alueella olevat asuntolaivathan eivät ole varsinaisia laivoja, vaan laivan näköisiksi tehtyjä ruoka-, juoma- ym. palveluita tarjoavia vedenpäällisiä laivan muotoon tehtyjä rakennuksia. Kannatan ajatusta ilman muuta.

4. En voi ottaa kantaa asiaan, kun en tunne sitä tarpeeksi. Lähtökohtana olisi tietenkin luotettavien ja tarpeeksi laajojen selvitysten teko asiasta, ennen kuin päättäjätahot voivat tehdä varsinaisen ratkaisun.

5. Keskustunnelin rakentamisesta käydään yleisellä tasolla keskustelua puolesta ja vastaan. Itse en ole nähnyt mitään konkreettista, jonka pohjalta pystyisin tekemään asiasta päätöstä. Kansan parissa kaduilla ja kuppiloissa kuullun tiedon pohjalta en pysty vastaamaan tähän kysymykseen.

6. Mielestäni vaihtoehdot ovat joko silta tai tunneli. Molemmilla vaihtoehdoilla on hyvät ja huonot puolensa. Kustannuksiltaan tunneli on huomattavasti siltaa kalliimpi ratkaisu. Molempia vaihtoehtoja kannattaa harkita tarkkaan.

7. Vesijoukkoliikenne voidaan hoitaa tietenkin myös esimerkiksi lossiliikenteellä, joka on yksi vaihtoehto. Suurten automäärien kuljettamisessa vesitse on ongelmana hitaus, joka varsinkin ruuhkahuippuina, kuten töihin meno- ja paluuaikoina muodostuu pullonkaulaksi.

Ei kommentteja: