maanantai 13. lokakuuta 2008

Kirsi Pihlaja (Vas)

1. Helsingin ei tarvitse kasvaa merelle. Kyllä muualtakin löytyy tilaa ja täyttömaalle rakentaminen on kallista. Saaristoa voisi kyllä hyödyntää ulkoilu ja virkistyskäyttöön paremminkin. Hakaniemestä olisi mukavaa päästä pihlajasaareen suoralla lauttayhteydellä:)

2. Rannoille ei pitäisi rakentaa nykyistä enempää. On mukavaa että merellisiä asuinalueita tulee esimerkiksi kalasataman alueelle, mutta rannat tulee jättää ulkoilukäyttöön ja kaikille helsinkiläisille kuuluviksi virkistysalueiksi.

3. Asuntolaivakokeiluja voisi tehdä jossakin muualla kuin ydinkeskustan mukavimman puiston rannalla. Vaikka asuntolaivat ihan mageita ovatkin, kuuluvat Kaisaniemen rannat kaikille helsinkiläisille. Asuntopulaan laivoista ei ole apua kuitenkaan, vaan niistä tulee asuntoja vain harvoille ja varakkaille.

4. en osaa sanoa

5.Ei pitäisi. Se on kallis ja yksityisautoilua suosiva. Lisää joukkoliikennettä maanpinnalle ja pyöräteitä ja kaupunkipyöriä. Liityntäliikennemahdollisuuksia muilta paikkakunnilta keskustaan tuleville. Se hinta joka keskustatunnelista maksaisimme olisi arvokas lisä joukkoliikenteen kehittämiseen.

6. Raiteille aina kun mahdollista.

7. Helsingissä on vettä joka puolella. Esimerkiksi Laajasalosta keskustaan pääsisi nopeammin vettä pitkin. Kokeilemisen arvoinen idea ainakin metron laajentamista odotellessa.

Ei kommentteja: