sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Heikki Lehti (PS)

1. Helsingin ei pitäisi kasvaa merelle eikä mihinkään muuhunkaan suuntaan. Suomessa löytyy vapaata tilaa rakentaa, asua ja tehdä työtä muualla maassa aivan yllin kyllin. Helsinki on mielestäni saavuttanut kasvunsa pään. Tästä lähtien kasvaminen tuottaa vain yhä suurempia määriä saasteita, epäviihtyisyyttä, mielenterveysongelmia ja väestön jakautumista onnistujiin ja häviäjiin. Kannatan kasvua maakunnissa.

2. Helsingin rannoille ei pitäisi rakentaa enää yhtään mitään vaan pitää vapaat rannat virkistyskäytössä. Viheralueet ovat tärkeä osa ennakoivaa mielenterveystyötä, mitä ei yleensä osata arvostaa vaan korjataan jälkikäteen vain ongelmia.

3. Kaisaniemen puiston asuntolaivasatama ei ole tarpeellinen vaan suorastaan vahingollinen. Asunnot vaativat valtavan infrastruktuurin, jolloin melko pian nipistetään paloja puistosta. Rannat pitäisi myös säilyttää avoinna mahdollisimman monille kävijöille.


4. Hernesaaressa on nykyään helikopterikenttä, jonka melusaasta on kohtuullinen. En pysty arvioimaan sitä lähiasukkaan korvin, mutta Eiranrannan uudet asukkaat ovat etukäteen tienneet asiasta muuttaessaan.

5. Keskustatunnelia ei pidä rakentaa, koska se vain tuo autoja lisää Helsinkiin. Se ei poista mitään ongelmia eikä tuo mukanaan kävelykatuja. Kaikki varat ja viihtyvyys vain uhrataan läpikulkuliikenteelle entistä pahemmin.

6. Kruunuvuoreen voisi rakentaa raitiovaunulinjan pidennyksen nykyiseltä radalta Liisankadulta. Myös yksityisautoilun rajoitusten myötä voisi aloittaa pienbussiliikenteen ympäri Kruununhakaa.

7. Vesijoukkoliikenne voitaisiin ottaa käyttöön merellisten kaupunginosien välille, joskaan en usko kiireisten kaupunkilaisten sitä helposti käyttävän. Tehokas lauttaliikenne Laajasalosta Kauppatorin tuntumaan voisi vähentää autoilupaineita keskustaan. Siltaa ei Laajasaloon Kruunuvuorenselän yli kannata rakentaa.

Ei kommentteja: