tiistai 14. lokakuuta 2008

Ilkka Veiström (Vihreät)

1. Mielestäni ei. En kuitenkaan näe huonona ideana jo rakennetun ympäristön rantojen osittaista käyttöä asuntolaiva-satamina joillakin alueilla. Mielestäni esimerkiksi saaristo tulee varata osittain virkistyskäyttöön, osittain luonnon monimuotoisuuden säilyttämistarkoituksessa koskemattomaksi ympäristöksi.

2. Rannat tulee säilyttää kaikkien mahdollisuutena saada kosketus rakentamattomaan luontoon, tuntea mereltä puhaltava tuuli iholla ja kuulla meren ääniä.

3. Mielestäni idea on mahtava! Kaisaniemen puisto ja sen ympäristö ovat olleet aivan liian pitkään hunningolla. Kysymyksessä on Helsingin kaupunkikuvaa monipuolistava ja alueen turvallisuutta lisäävä loistava mahdollisuus.

4. Mielestäni sen sijoittamista ja vaikutuksia ei ole suunniteltu kunnolla. Helikopteriliikenteen järjestämisen vaihtoehtoja on muitakin.

5. Mielestäni ei. Sen hyvä vaikutus olisi huoltoliikenteen siirtyminen pois kaduilta. Vaikutukset ovat aikaansaatavissa muillakin järkevämmillä tavoilla. Olen keskustatunnelia vastaan.

6. Tunnustan, että en vielä tunne kyseisen toteutuksen suunnitelmia siinä määrin, että voisin ottaa kantaa asiassa. Totean kuitenkin, että järkevin ratkaisu on se, joka aiheuttaa mahdollisimman vähän ylimääristä rakentamista, kustannuksia ja ympäristövaikutuksia. Päätettäessä liikenneratkaisutavasta tulee huomioida myös sen vaikutus alueen väestön viihtyvyyteen.

7. Uskon, että nykyinen raide- ja bussipohjainen liikennejärjestely on sekä kustannusten että ympäristövaikutusten näkökulmasta vesijoukkoliikennettä kestävämpi ratkaisu.

Ei kommentteja: