maanantai 13. lokakuuta 2008

Rabbe Sandelin (RKP)

1. Ei se voi olla mikään rakentamisen perusperiaate. Kyllä rakennusmaata riittää aivan hyvin, varsinkin tiivistämällä rakentamista (muutenkin on ainoa kestävä tapa rakentaa kaupunkeja).

2. Helsinki on merellinen kaupunki, joten rannoille tietenkin rakennetaan jatkossakin. Kaikki muutkin rakentamiseen liittyvät edut ja haitat sekä seuraukset pitää tapauskohtaisesti ottaa huomioon.

3. En ole asuntolaivoja vastaan periaatteellisella tasolla. Käytännön toteutus tietenkin ratkaisee. Mielestäni keskustaan pitää rakentaa lisää asumista muutenkin - ei pelkästään kauppakeskuksia tai kulttuuritaloja.

4. Keskustakenttä on tarpeellinen - en ole varma on Hernesaaren edusta kaikkein paras paikka. Kunhan ei ole aivan kiinni asutuksessa. Kaupungissa on melua muutenkin - ilmaliikenne ei ainakaan henkilökohtaisesti häirtse minua kovinkaan paljon.

5. Ei. Jakeluliikenteen tunneli ja parkkihallien uudet sisäänajot parantavat tilannetta jo aivan lähitulevaisuudessa.

6. Raideliikenne on periaatteellisella tasolla fiksuin joukkoliikennemuoto tulevaisuudessa - siihen pitää aina pyrkiä. Kannattan olemassa olevia järjestelmiä (ratikka - metro), uusia raideleveyksiä tai järjestelmiä on syytä karttaa.

7. Mikäpä siinä. Täytyy suunnitella ja rakentaa yhdessä muun joukkoliikenteen kanssa, jotta volyymit tulevat tarpeeksi isoiksi.

Ei kommentteja: