torstai 16. lokakuuta 2008

Antti Hytti (SDP)

1. Helsingin tulee kasvaa myös merelle sikäli, kun tällä tarkoitetaan olemassa olevien ranta-alueiden mahdollisimman järkevää hyödyntämistä. Sen sijaan en kannata esim. laajamittaista maan valloittamista mereltä tai ulkosaarten ottamista asuinkäyttöön. Meri on se elementti joka tekee Helsingistä ainutlaatuisen – siksi sitä on voitava järkevällä tavalla hyödyntää kaupungin kehittämisessä.

2. Ranta-alueille tulee voida rakentaa nykyistä enemmän, erityisesti uusille, satamien alta vapautuville alueille, samoin perusteluin kuin edellä. Lisäksi se, että asuntoja tarvitaan lisää, on tosiasia. Itse rantaviiva kuitenkin on säilytettävä kaikille vapaana virkistysalueena: sitä ei tule sulkea tonttiaitojen sisään.

3. Varmasti ilmankin pärjättäisiin, mutta kokeiluna se on mielenkiintoinen. Erityisen tärkeää on seurata, miten se vaikuttaa rantakadun turvallisuuteen ja viihtyisyyteen. Mikään suurten joukkojen asumismuoto ei asuntolaivoista voi eikä pidä Helsingissä tulla.

4. En tunne asiaa riittävästi jotta voisin ottaa siihen kantaa.

5. Ei. Siihen hyötyyn nähden, mikä sillä voidaan arvioida saavutettavan, hanke on liian kallis.

6. Silta raidejoukko- ja kevyelle liikenteelle on hyvä ratkaisu.

7. Jos vaihtoyhteydet on järjestettävissä järkevästi ja liikenteestä saadaan riittävän nopeaa, voisi vesijoukkoliikennettä ainakin kokeilla. Näillä leveysasteilla kuitenkin merellä liikkuminen on suuren osan vuotta aika epämiellyttävää (ajojäätä, sadetta, tuulta, pimeää), joten en usko, että vesiliikenteestä voisi kovin helposti tulla laajamittainen ja suosittu liikennemuoto Helsingissä.

Ei kommentteja: