maanantai 13. lokakuuta 2008

Pekka Airaksinen (Keskusta)

1. Meri on meri, joten merelle päin ei ole laajenemismahdollisuuksia. Kääntäisin laajenemismahdollisuudet radan varren suuntaan.

2. Merellisen Helsingin omaleimainen ratkaisu on se, että rannat pidetään mahdollisimman suuressa määrin yhteisessä käytössä. Taivalsaaren kylpylähotellihanke on otettava uuden valtuuston käsittelyyn ja muutettava Töölö - Seuran ideoimaksi saunamaailmaksi. Sauna-seura olisi siihen hyvä kumppani.

3. Kaisaniemen puiston asuntolaivasatama ei ole tarpeellinen. Puiston kunnostaminen on tarpeen ranta-aluetta myöten. Laituripaikat veneilijöille ovat tarpeelliset ja nykyisellään toimivat.

4. Hernesaaren edustalle ei tarvita helikopterikenttää. Olisi syytä selvittää, millaisia matkustajia helikopterissa nykyisin liikkuu. Mikä lienee heidän lopullinen määränpää Helsingin seudulla vai Espoossa? 

5. Keskustatunnelia ei tarvita ainakaan lähimmän parinkymmenen vuoden aikana, joten suunnittelun voi nyt lopettaa ja käyttää ne suunnittelun voimavarat palvelemaan nykyistä aikaa. 

6. Kruunuvuorenrannan joukkoliikenne on ratkaistava toimivalla tavalla. Nyt tunnustan kyllä suoraan, että en ole näihin suunnitelmiin vielä perehtynyt yhtään tarkemmin, olen täysin lehtitietojen varassa.

7. Vesijoukkoliikenne on käyttökelpoinen ratkaisu. Toimiihan se jo Suomenlinnaankin. Talvisaikaan on tietysti jääongelmia, mutta onhan Helsingissä satamajäänsärkijä.

Ei kommentteja: