torstai 16. lokakuuta 2008

Helena Hietanen (Vihreät, sit.)

1. Ei, koska meri kuuluu kaikille! Helsingissä on parasta meri ja edustan saaret, jotka tulisi säilyttää virkistyskäytössä tai nykyisessä asuinkäytössä. Helsingin edustan merellistä luontoa pitää myös suojella, koska jo nyt lisääntynyt laivaliikenne aiheuttaa melu yms. haittoja. Helsingissä on vapautumassa satamien käytöstä alueita, joita voi kaavoittaa asumiseen.

2. Ei, koska rannat pitää säästää vapaina kaikkien asukkaiden virkistyskäyttöön. Avoimet näkymät rannoilta merelle pitää suojella. Rannoille voi rakentaa paikoissa, joissa jo on muutettu luontoa ihmisen toimesta, mutta ei liian raskaasti.

3. Ei, koska se ei merkittävästi lisää asuntotuotantoa. Asuntolaivasatama on lähinnä erityinen kuriositteetti ja lisä rantojen käytössä. Mielestäni Kaisaniemen rantoja ei saisi täyttää asuntolaivoilla vaan jättää rannat vapaaksi asukkaille ja pienveneilijöille. Helsingissä on koko ajan tarve veneilylaitureille. Epäilen myös asuntolaivojen ekologisuutta ja toimivuutta meidän ilmastossamme. Veneilyn harrastajana näen rannan mieluummin kuten se on ollutkin aiemmin : asukkaat ja pienveneet etusijalle. 

4. Ei, koska tilaa helikopterille voisi etsiä vähemmän tärkeältä paikalta. Miksi helikopterikentän täytyisi olla hienoimpien rantojen tuntumassa? Helikopterilla pääsee nopeasti liikkeelle muualtakin päin kaupunkia. Ajattelen myös meluhaittoja, joita merellä jo on muutenkin isojen laivojen liikenteen vuoksi. 

5. Ei, kannatan maanpäällistä liikennettä ja perusteluna on hinta. Mielestäni muita vaihtoehtoja pitää tutkia.

6. Silta, hyvin maiseman osaksi suunniteltuna. Myös vesijoukkoliikennettä pitää tutkia ja kehittää. 

7. Pitäisi, koska vesiteitse pääsee suoremmin moniin paikkoihin. Etenkin kesäisin vesijoukkoliikenne on hyvä ja myös tunnelmallinen vaihtoehto. Talvikäyttöä pitäisi miettiä. Veneilijänä ja 50v. vanhan puuveneen omistajana matkustan kesäisin muutenkin meriteitse moniin paikkoihin ja täytyy mainostaa, että veneellä torille tai ystävien luokse vierailulle kulkeminen vesiteitse on hyvä tapa oppia tuntemaan Helsinkiä. Aivan uusi näkökulma. Vesijoukkoliikenne olisi toki ekologisempi vaihtoehto kuin yksityisveneily.

Ei kommentteja: