perjantai 17. lokakuuta 2008

Leena Eerola (Vihreät)

1. Helsingin ei pidä kasvaa merelle . Merelle kasvaminen tarkoittaa rantojen täyttöä, mikä ei ole monestakaan syystä suotavaa. 
 
2. Helsingin rannoille ei pidä rakentaa nykyistä enemmän, vaan rannat tulisi saada kaikkien asukkaiden käyttöön. Nykyiset rantarakentamiset riittävät. 
 
3. Amsterdamissa on paljon asuntolaivoja ja niihin on totuttu. Monet niistä ovat hyvin viehättävän näköisiä. Kaisaniemen puiston asuntolaivasatamaa on suunniteltu Kaisaniemen rannan varjoiselle puolelle. Toisaalta sen sijainti keskellä kaupunkia on hyvä ratkaisu,koska liikkua voi jalan tai julkisilla liikennevälineillä. Toisaalta taas muu kuin työmatkaliikenne lisääntyy rannalla. Asuntolaivasatamalla voisi olla sosiaalista kontrollia lisäävä vaikutus huonomaineisessa Kaisaniemen puistossa. Asuntolaivasatamalla on kuitenkin ympäristöä saastuttava vaikutus. Meidän kulttuuriin kuuluvat järven tai meren rannoilla sijaitsevat kesämökit, joten ympärivuotinen kesämökki keskellä Helsinkiä on turha. 
 
4. Helikopterikenttä on kaksipiippuinen juttu. Sen toiminta häiritsee asumista, mutta siitä on voinut lähteä nopeasti Tallinnaan. Olen lentänyt nykyiseltä helikopterikentältä pari kertaa Tallinnaan 18 minuutissa pitämään virolaisille kollegoilleni seminaaria kilpailuasioissa. Jos kenttä sijoitetaan kovin kauas, menetetään nopea yhteys Tallinnaan.
 
5. Olen aikaisemmin ollut keskustatunnelin kannattaja siksi, että liikenne asuinalueellamme Kampissa ja Ruoholahdessa on ongelma. Meillä on melua ja saastetta sekä liikenneruuhkia. Samaan aikaan olen pyrkinyt vaikuttamaan asukasjärjestöjen yleisönosastokirjoitusten avulla siihen n. 20 vuoden ajan, että saadaan länsimetro. Kun se on nyt tulossa, ei keskustatunnelia tarvita. 

6. Kysymys on minulle toistaiseksi sen verran vieras, että en osaa ottaa kantaa.

7. Vesijoukkoliikenne varsinkin kesäisin sopii erinomaisesti merelliseen Helsinkiin. Kuitenkin herää kysymys, eikö se kuormita ja saastuta liikaa merta. Lossien tapaisia joukkoliikennemuotoja voisi kehittää esim. Jätkäsaaresta Länsisataman matkustajaliikenteen ja nimenomaan kevyen liikenteen tarpeeseen Bulevardin päähän, johonkin ravintola Merimakasiinin kohdalle.Tälle paikalle on joskus suunniteltu kääntösiltaa. Lossiyhteys nopeuttaisi liikkumista ja keventäisi nykyisen Jätkäsaaren tuloväylän liikennettä Mechelininkadulle. 

Ei kommentteja: