maanantai 13. lokakuuta 2008

Aaro Väyrynen (KOK)

1. Helsinkiä tulee laajentaa mantereelle päin. Helsingin keskustan etäisyys merestä ei saa kasvaa. Ranta on aikanaan otettu kaikkien helsinkiläisten virkistys- ja ulkoilukäyttöä varten, joten pidetään se sellaisena ja mahdollisimman `lähellä`. Myös turisteille luonnon mukainen `rakentamaton` ranta on tärkeä. Helsinki tulee säilyttää merellisenä kaupunkina.
 
2. Rantojen täyttämistä rakennuksilla en kannata. Mikäli rannalla nyt sijaitseva jokin teollisuuslaitos tai varastorakennnus käy tarpeettomaksi, tai sille löytyy asiallisempi paikka, voi tilalle tietysti jotakin rakentaa, kunhan rannan ulkoilu- ja virkistyskäyttöä ei unohdeta. Uuden rakentaminen tulee tapahtua pieteetillä samoinkuin nykyisten rakennuksien korjaaminenkin. Ajan ja tarpeiden muuttuminen muuttavat myös rantoja, mutta rannan idea ei saa hämärtyä.. 
   
3 . Kaisaniemen puiston asuntolaivasatama- ideaa en tämänhetkisten tietojeni perusteella ymmärrä enkä kannata. Muuten puistoa tulisi kyllä suunnitella ja muokata paremmin helsinkiläisiä palvelevaksi.

4. Helikopterikenttä on hyvin tarpeellinen. Se, että onko sen paikka Hernesaaren edustalla, vai jossakin muualla, jää minun osaltani tällä kertaa asiantuntijoiden ratkaistavaksi.

5. Kannatan keskustunnelin rakentamista. Yritin tässä eräänä lauantai-iltana mennä kirkkotilaisuuteen Johanneksen kirkkoon, mutta se ei onnistunut, sillä kaikki mahdolliset parkkipaikat olivat varattuja.
Keskustunneli toisi mukanaan maanalaiset parkkipaikat esim. juuri kirkkojen kohdalle ja tietenkin keskustan asukkaiden käyttöön. Nykyinen tilanne on varmasti asukkaiden kannalta kestämätön.
Keskustunneli parantaisi myös läpikulkuliikennettä ja vähentäisi asukkaiden kärsittäviksi tulevia pakokaasuja ja ääniä. Esimerkiksi Brysselissä, joka on noin Helsingin kokoinen kaupunki, sujautellaan  sujuvasti tunneleita myöten paikasta toiseen. Voisiko keskustunneli mahdollistaa myös pilvenpiirtäjien rakentamisen Helsingin keskustaan. Kaavottaja voisi miettiä tätäkin, ellei ole jo miettinyt. Eikö kätilöopiston tonttia esimerkiksi jo voitaisi vaatia nykyistä  parempaan käyttöön, vaikka pilvenpiitäjien rakennuspaikaksi, jolloin tänne saataisiin satamäärin uusia tarpeellisia asuntoja. - Kyllä korkeita taloja miljoona-kaupungissa yleensä on.-
 
6. Eiköhän Kruunuvuoreen kannattaisi rakentaa kaunis silta, sillä Helsingissä ei oikein kauniita siltoja tätä nykyä päiväsaikaan ainakaan näy. Pimeällä niitä näkyy, sillä Lauttasaaren siltoihin sähkömiehet,  Helsingin Energia, ovat asentaneet todella hienon yövalaistuksen.

7. Vesijoukkoliikenne kesän aikaan on ok, mutta ei se täällä talvella, lumen ja jään keskellä, onnistu.

Ei kommentteja: