maanantai 13. lokakuuta 2008

Markku Heikkinen (SDP)

1. Helsingissä on muuallakin tarjolla kaavoitettua maata kuin meren rannoilla. Helsinki tulee kasvamaan jo merelle koska Kalasatama, Hernesaari ja Korkeavuorenranta ovat jo tulevaisuuden isoja hankkeita. Merenrantaa tulee olla ehdottomasti myös virkistyskäytössä joka tulee huomioida uusien asuntoalueiden suunnittelussa. Hernesaareen on tulossa asuntoa yli 4000 ihmiselle ja itärannalle suunnitellaan 5 hehtaarin puistoa. Kaikilla ihmisillä tulee olla mahdollisuus nauttia merellisestä Helsingistä.

2. Isoja ja todella kiinnostavia hankkeita on jo meneillään. Ne pitää toteuttaa laadukkaasti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä pohjalla. Asuinalueiden viihtyvyys, värikkyys ja moninaisuus luo Helsingille vetovoimaa.

3. Asuntolaiva-asuminen toimii hyvin useissa Keski-Euroopan kaupungeissa ja toimii Helsingissäkin kunhan se istuu toiminnallisesti muuhun ympäristöön. En ole aivan vakuuttunut, että Kaisaniemenpuiston ranta tällaisenaan ja nykyisenlaisenaan olisi hyvä paikka asuntolaiva-satamalle. Kalasatamaan voisi sopia paremmin. Mutta uutta ajatusta ei pidä tyrmätä.

4. Ei kenttää Hernesaareen. Istuu huonosti uuden asuinalueen henkeen. Helikopterikentän pitäisi olla parempien liikenneyhteyksien päässä. Lähempänä rautateitä, lentokenttää.

5. Se olisi mahdottoman kallis hanke (jotain 700 milj...) eikä se vähennä yksityisautoilua eikä lisää joukkoliikenteen vetovoimaa. Aika on ajanut autopuolueiden ja keskustatunnelin ohi. Tahdon laajemman kävelykeskustan ja parempia pyöräväyliä.

6. Pitäisi ensin tietää kuinka paljon ja miten Kruunuvuorenrantaan rakennetaan. Kannatan raideliikennettä joko metroaseman suunnasta tai siltaratkaisuna lahden yli. Tukholmassa sillat on saatu kuulumaan osaksi kaupunkiluontoa varsin hyvin.

7. Oikein hyvä ajatus, joka lisäisi merellisten kaupunginosien kiinnostavuutta ja poikittaisliikennettä etelässä.

Ei kommentteja: