maanantai 13. lokakuuta 2008

Nina Suomalainen (KOK)

1. Tällä hetkellä merelle päin rakentaminen, eli meren täyttäminen ei ole tarpeellista. Tulevaisuudessa tarpeen vaatiessa sitä voisi harkita alueilla joissa luonnonmukainen ranta on jo aiemmin hävinnyt esim satamatoiminnan myötä. On todennäköistä, ettei se kuitenkaan ole taloudellisesti kannattavaa useimmissa paikoissa. Myös ympäristövaikutukset, kuten vaikutukset vedenvirtauksille tulisi ottaa huomioon.

2. Aivan rantaa ei tulisi rakentaa alueilla jotka ovat nyt luonnon rantoja vaan ne tulisi pitää kaikilla avoimessa virkistyskäytössä. Rannan tuntumaan kyllä voi rakentaa, jos tilaa on, mikäli aluella on jo ollut esim. satama- tai teollista toimintaa, eikä alue ole tärkeää luontoaluetta. 

3. Se voisi olla mielenkiintoinen hanke. Miksipä ei? Asuntojen ympäristövaikutukset on ensin selvitettävä, esim. energiankulutus johon talviasuminen tuo lisänsä (mm. mahd.jäätyminen).

4. Olisi selvitettävä mitkä ovat Tallinnan helikopteritoiminnan realistiset mahdollisuudet lähitulevaisuudessa, ja missä määrin se voi hyödyttää matkustajia, nopeiden lauttojen sijaan. Kentän sijoittaminen kauemmaksi, esim. Malmille tuskin pitää toiminnan kilpailukykyisenä, jos ajatellaan Tallinnan liikennettä. Mikäli kyse on muusta kuin Tallinnan nopeista helkopteriyhteyksistä, helikopteritoiminta voitaisiin ennemmin keskittää Malmille. (Tietenkin Tallinnan myös sinne mikäli se vain kannattaa.)

5. Kyllä. Tunnelilla saadaan poikittaisliikennen maan alle, ja kaupunkiin tulevaa liikennettä - sekä busseja että yksityisautoilua - voidaan ohjata sitä kautta bussiterminaaleihin sekä parkkihalleihin.

6. Metrolla mieluiten.

7. Se on erinomainen idea. Kyllä.

Ei kommentteja: